Mondzorg en Verzekeren – Tandartspraktijk Sonswijck – Arnhem

TANDARTS PRAKTIJK SONSWIJCK

Tandartspraktijk Sonswijck in Arnhem is een algemene tandartspraktijk met persoonlijke aandacht. De nadruk ligt op preventie, het behandelen van tandvleesproblemen en restauratieve tandheelkunde. Dit houdt in dat er veel aandacht wordt gegeven aan het voorkomen van problemen met de tanden en/of het tandvlees en het uitgebreid restaureren van het gebit. Hiervoor wordt samengewerkt met diverse specialisten zoals de orthodontist, kaakchirurg, parodontoloog en implantoloog.

Mondzorg en Verzekeren

Zeg, hoe goed ben jij eigenlijk verzekerd als het om je gebit gaat?

Het is een vraag die ieder jaar weer terugkomt. En je bent niet de enige die soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je tijdens de overstapweken een handje te helpen, leggen we met een animatiefilmpje uit hoe het ook al weer zit met de zorgverzekering en de aanvullende tandartsverzekering.

Weet jij bijvoorbeeld dat mondzorg voor kinderen tot 18 jaar grotendeels onder de basisverzekering valt? Dus controles en gaatjes hoef je zelf niet te betalen. Beugels, kronen, bruggen en implantaten voor jongeren worden niet vergoed.

Voor volwassen zijn de kosten voor een kunstgebit gedekt, net zoals een behandeling bij de kaakchirurg of bijzondere tandheelkundige hulp. Maar dan geldt wel het eigen risico en soms moet je iets bijbetalen.

Voor alle andere tandartskosten kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Maar waar moet je dan opletten? Kijk naar het filmpje vol praktische informatie en handige tips.

Besluit je over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Doe dit dan uiterlijk 31 december. Dan heb je nog een hele maand de tijd om een andere verzekering en/of aanvullende tandartsverzekering afsluiten, maar dan moet je je oude verzekering wel voor 1 januari hebben beëindigd. De nieuwe zorgverzekering en de aanvullende pakketten gaan dan met terugwerkende kracht in.

Handige vergelijkingssites

Wil je zorgverzekeringen vergelijken? Kijk dan op de websites van de Consumentenbond of Zorgwijzer